Kind en gezin

Een gezin is een smeltkroes van verschillen, overeenkomsten, verbindingen, blokkades, oude patronen en overtuigingen, meestal overgoten met liefde voor elkaar. Gezinsleden treffen elkaar vaak diep in het hart. De wijze waarop ze elkaar beïnvloeden kent heel veel diepgang en komt voort uit een verfijnd systeem waarin de achtergronden van elk gezinslid vervlochten zijn. Ik zie het als een onderdeel van mijn missie om ouders een beeld te geven van deze onbewuste dynamieken binnen het gezin én het familiesysteem. 

Kindertolktraject
Tijdens een kindertolktraject onderzoeken we de diepere lagen van het gedrag van je kind en ontdek je de triggers die jij voelt in contact met je kind. 
Je kind is hier fysiek niet bij. We vrijwaren het kind van de blokkades die je als ouder voelt. Het is niet het kind wat de oorzaak is van belemmerende patronen in je gezin of bij jouzelf. Het kind ervaart meestal een invloed of een voorbeeld binnen het gezinssysteem en past daar onbewust het gedrag op aan. 
Zoals ik het zie hebben we als volwassenen de verantwoordelijkheid te nemen voor de triggers die in onszelf ontstaan. Die verantwoordelijkheid pak je als ouder door te gaan kijken en voelen wat er in jezelf gebeurd op het moment dat je iets ervaart wat conflictueus binnen komt. 
Door de stenen (blokkades) op je pad te onderzoeken en te verwijderen, draag je bij aan het vrij maken van de weg voor je kind om zich voluit te kunnen ontwikkelen. Ik begeleid je bij het doorvoelen en helen van deze blokkades, waardoor je jezelf kunt bevrijden van allerlei overtuigingen die je hebt over jezelf je kind. 
Een kindertolktraject is voor veel ouders verfrissend “anders”, transformerend en bevrijdend, omdat het vaak een compleet nieuwe aanpak is die zowel heel liefdevol als effectief is. 
Kinderen zien hun ouders graag gelukkig en ontspannen. Door goed voor jezelf te zorgen en je spanning tijdig af te voeren, help je je kinderen dat ook te doen en te leren. 

Tijdens een kindertolktraject mag jij je verhaal doen. Ik luister intensief en schrijf jouw verhaal op. Vervolgens vertaal ik jouw emoties, die van je kind en het gedrag wat je beschrijft naar een boodschap die het kind onbewust voor jou heeft. 
Tijdens een tweede sessie geef ik jou de vertaling van je verhaal terug en zal er voor jou een heleboel helder worden, waar je voorheen geen bewustzijn op had. 
Een derde sessie komen we terug op de thema’s die zijn aangeraakt en verdiepen we verder wat naar boven wil komen. 
Ik laat mij tijdens een kindertolktraject inspireren door de PresentChild methode. Deze prachtige opleiding heb ik in 2016 met heel veel plezier en motivatie mogen volgen en afronden. 

Vervolgopties:
Na een kindertolktraject kun je kiezen om af te ronden, maar ook is er de mogelijkheid tot een reading. Zie hieronder voor info over readingsessies. 

Investering:
Voor een kindertolktraject betaal je 240 euro. Hiervoor ontvang je 3 sessies (Waarvan de 1e 1 uur duurt en de andere 2 ongeveer 1,5 uur) en een uitgeschreven vertaling die je nog lang kunt gebruiken als inspiratie voor zelfontwikkeling. 

Kindreading
Kijk voor alle info over kindreadings  hier

Gezinsreading


Relatie reading

Workshop familiesystemen