Kindertolken

Kindertolktraject

Ben jij een ouder die:
– Worstelt met lastige opvoedsituaties?
– Soms met de handen in de haren, maar vol liefde in het hart de machteloosheid van het ouderschap voelt.?
– Allerlei tactieken, adviezen, methodes en technieken onderzocht of uitgeprobeerd heeft, maar voelt dat  het het allemaal nét niet is?
– Zijn/haar kind graag wil helpen op een diepgaande, kernachtige en liefdevolle wijze?
– Er daarbij voor open staat om ook te kijken naar de eigen rol als ouder? 

Wanneer je iets zorgelijks ervaart bij je kind zijn we vaak geneigd om te onderzoeken wat er mis is met hem of haar. Een professional, zoals een dokter of therapeut wordt soms ingeschakeld om zich te buigen over het probleem bij het kind. Toch blijken er ook veel situaties te zijn waarbinnen je als ouder veel meer kracht bezit om  deze zorg of dit probleem bij je kind te onderzoeken en te verhelpen, dan dat je soms door hebt. 
Kinderen kennen verschillende uitingen van disbalans en deze maken ze kenbaar naar buiten toe als een soort van communicatie. Wanneer deze communicatie, dit gedrag, niet begrepen wordt ontstaat er vaak een gevoel van schuld, machteloosheid en frustratie bij de ouder. We willen zo graag helpen maar weten niet hoe…

Herken jij je in (een van) deze situaties?:
– Je kind heeft regelmatig een driftbui en geen enkele tactiek werkt. Je zit met je handen in je haar.
– Je kind is nog steeds niet zindelijk en jij hebt als ouder geen flauw idee meer wat helpt. Je voelt je machteloos
– Je kind heeft heel veel moeite met afscheid nemen en klampt zich aan je vast. Jij voelt je mega schuldig.
– Je kind wil maar niet aan de vaste voeding en eet alleen maar vloeibaar. Jij voelt je geïrriteerd. 
– Je kind is heel vaak verdrietig, maar het is jou onduidelijk hoe dat komt. Je voelt dat je faalt als ouder. 
– Je kind wil niet slapen en zet de boel ’s nachts op z’n kop. Jij voelt je oververmoeid en boos. 
– Je kind wil gewoonweg niet luisteren. Je wordt steeds strenger, harder en consequenter, maar het werkt alleen maar averechts. 
– Je voelt je machteloos, gefrustreerd en verdrietig. Van binnen ben je emotioneel labiel en je hebt het gevoel dat je kind dat mede in de hand werkt…

En zo zijn er nog eindeloos veel voorbeelden waarbinnen je jezelf als ouder vaak niet weet te handhaven. Gevoelens van jaloezie, angsten, onrust, pesten, boosheid, agressie, overprikkeldheid, overgevoeligheid, geslotenheid, maar ook fysieke klachten als chronische verkoudheid, hoofdpijn, voedingsallergie en eczeem… Dit zijn allemaal vormen van disbalans in het kind zelf. Omdat je natuurlijk wilt dat je kind weer lekker in haar/zijn vel zit, dient de harmonie weer hersteld te worden, zodat je kind zich prettig en welkom voelt. 
Als kindertolk begeleid ik jou als ouder om te onderzoeken wat het is dat jouw kind nodig heeft om weer in die balans te geraken. Omdat je als ouder ook altijd geraakt wordt wanneer het niet lekker loopt met je kind, kijken we naar wat er in jou zelf aangeraakt wordt op het moment dat je kind iets zorgwekkends (emotioneel, sociaal of fysiek) laat zien. 
Tijdens een kindertolktraject onderzoek ik met jou de onderliggende lagen van het gedrag van je kind en ontdek je de triggers die jij voelt in contact met je kind.

Het kind ervaart meestal een invloed of een voorbeeld binnen het gezinssysteem en past daar onbewust het gedrag op aan. 
Zoals ik het zie hebben we als volwassenen de verantwoordelijkheid te nemen voor de triggers die in onszelf ontstaan. Die verantwoordelijkheid pak je als ouder door te gaan kijken en voelen wat er in jezelf gebeurd op het moment dat je iets ervaart wat als zorgwekkend voor je binnenkomt. 
Een kindertolktraject is voor veel ouders verfrissend “anders”, transformerend en bevrijdend, omdat het vaak een compleet nieuwe aanpak is die zowel heel liefdevol als effectief is. 
Kinderen zien hun ouders graag gelukkig en ontspannen. Door goed voor jezelf te zorgen en je spanning tijdig af te voeren, ben je een voorbeeld voor je kinderen en laat je hen zien wat de waarde hiervan is. Ik zie dan ook regelmatig dat kinderen een hele positieve transformatie doormaken, wanneer de ouder iets in zichzelf heeft kunnen aankijken en doorvoelen wat voorheen op hen geprojecteerd werd….Een last kan van hun schouders vallen, de druk verminderd. 

Hoe ziet een kindertolktraject eruit?
Tijdens een kindertolktraject mag jij je verhaal doen. Ik luister intensief en schrijf jouw verhaal op. Vervolgens vertaal ik jouw emoties, die van je kind en het gedrag wat je beschrijft, naar een boodschap die het kind onbewust voor jou heeft. 

Tijdens een tweede sessie geef ik jou de vertaling van je verhaal terug en zal er voor jou een heleboel helder worden, waar je voorheen geen bewustzijn op had. 
Een derde sessie komen we terug op de thema’s die zijn aangeraakt en verdiepen we verder wat naar boven wil komen. 
Ik laat mij tijdens een kindertolktraject inspireren door de PresentChild methode. Deze prachtige opleiding heb ik in 2016/2017 met heel veel plezier en motivatie mogen volgen en afronden. Bekijk hier de website

Vervolgopties:
Na een kindertolktraject kun je kiezen om af te ronden, maar ook is er de mogelijkheid tot een of meerdere vervolgsessies, mocht je voor jezelf nog meer verdieping wensen. 

Investering:
Voor een kindertolktraject betaal je 240 euro. Hiervoor ontvang je 3 sessies (Waarvan de 1e 1 uur duurt en de andere 2 ongeveer 1,5 uur) en een uitgeschreven vertaling die je nog lang kunt gebruiken als inspiratie voor zelfontwikkeling.