Kindertolken

Help mijn kind slaapt niet door….!

juli 10, 2022
Wat mij soms opvalt bij jonge ouders is dat er behoorlijk wat druk ligt op het wel of niet doorslapen van babys en jonge kinderen.
Veel stress, twijfel, onzekerheid, schuldgevoel en frustratie proef ik dan.
Eigenlijk is het een wirwar aan emoties waar sommige ouders in verzeild raken. Een kind dat niet doorslaapt, dat verward je. Aan de ene kant wil je je lieve schatje niet alleen huilend achterlaten, daar breekt je hart van…..en aan de andere kant is er een stemmetje dat zegt dat hij/zij echt moet leren doorslapen of alleen slapen.

Er gaat vaak een heel blik aan overtuigingen, innerlijke conflicten en tegenstrijdige gevoelens open. Zowel bij mama als bij papa. Alleen is de inhoud van zo’n blikje bij beide ouders weer anders en dat botst nogal eens.
Een van de uitgangspunten van waaruit ik graag met ouders werk is om eerst eens te beginnen met voelen wat er in je omgaat aan emoties en stemmetjes wanneer je in zo’n situatie terecht komt. Uiteraard ben je er dan nog niet, maar een heldere gewaarwording van je innerlijke wereld is wel een belangrijke beginstap die veel ouders missen. Niet als een kip zonder kop altijd meteen in het handelen schieten, maar echt stilstaan bij wat er gebeurd in jou dat moment en daarop afstemmen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply