Kindertolken

Tranen van herkenning

juli 10, 2022

EEN KINDERTOLK – ERVARING…

“Mijn hoofd snapt er niets van en heeft allemaal vragen. Maar mijn gevoel laat me weten dat het klopt”
Tranen van een diepe herkenning en ontroering.
Deze moeder ontving van mij een terugkoppeling van een kindertolkvertaling van het gedrag van haar zoontje.

Een diepe herinnering vanuit de baarmoeder kwam naar boven. Een uit het bewustzijn onttrokken herinnering, die veel betekend had voor wie ze is en hoe ze zich voelde.

Er vielen kwartjes.
“Dit gaat zo naar de kern” zei ze, terwijl ze een hand op haar hart of buik legt.
Ik ervaar dat ook zo. Het vertalen van de boodschap van je kind naar jouzelf gaat direct naar je hart. Een kind probeert met je te spreken via je hart, niet je hoofd. Ik fungeer als brug tussen moeder en kind, als vertaler.
Als je aangesproken wordt via je hoofd moet je vaak nog allerlei gevoelslagen door. Soms kan dat heel lang, soms wel jaren duren en heb je dan alleen nog maar een stukje gedragsverandering aangepakt…
Niet bij het kindertolken. We communiceren via het hart en daar komt alles veel directer binnen. Meteen een diepe laag in. Waar het ook beter blijft hangen, dan in het hoofd.Waardoor gedragsverandering een soort logisch gevolg is. De hersenen zijn niet geheel betrouwbaar en onderhevig aan allerlei saboterende stemmen, valse herinneringen, belemmerende overtuigingen. Bij misinterpretatie van emoties (de boodschap van emoties wordt heel vaak verkeerd begrepen) wordt je ook de verkeerde richting in gestuurd.
Het hart, wat het midden houdt tussen gevoel en verstand, spreekt altijd de waarheid.
Ik zie het als een hele waardevolle oefening om hoofd (verstand) en buik (gevoel) in een zuivere balans te krijgen. Ik mag dit elke dag weer oefenen van mezelf.

Opgelucht ging ze naar huis. Ze zag er vol vertrouwen en gelukkig uit. Ik ontving later nog een paar berichtjes. Er waren nog meer kwartjes gevallen. Nog meer bevestiging. En er lagen vragen open. Die niet allemaal nu beantwoord hoeven te worden.
En dan stapje voor stapje gaan voelen wat je nodig hebt als er zo’n hele oude herinnering weer naar boven komt.
Geen haast, alles geleidelijk aan naar boven laten komen…

Ik voel me super dankbaar dat ik een brug mocht zijn tussen deze moeder en haar zoontje❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply