Huishealings

Het huis slaakte een zucht van verlichting

maart 25, 2022

 

(Een huishealing ervaring van en paar jaar terug)

“In 2016 kochten wij ons huis. Een oud huis, bijna 100 jaar oud, waarvan wij ons thuis wilden maken. Zowel voor ons nieuwe samengestelde gezin als om onze passies te verwezenlijken: van onze hobby’s onze beroepen maken.

Het huis had 3 jaar leeg gestaan. De laatste bewoner was een oude man, die zijn hele leven daar gewoond had en ook daar gestorven was. Generaties lang de thuis geweest voor deze ene familie. Vroeger, voordat deze familie hier woonde, zat de eerste Boerenleenbank van ons dorp hier gevestigd. De restanten zijn nog zichtbaar: Het stuk beton in de houten vloer, waar de kluis gestaan had, de wand scheiding tussen wachtkamer en het bureau waar het geld geteld werd, de ingebouwde kluis in het achterstuk van het huis…

Toen we de eerste keer ons huis binnen kwamen gingen we letterlijk 50 jaar terug in de tijd. Ons realiserend dat we hier een enorme klus op onze nek gingen halen, voelden we meteen ook allebei een thuiskomen zoals wij beiden nog nooit eerder gevoeld hadden. Na een half jaar bijna dag en nacht ploeteren, hebben wij met z’n 4en (mijn man, zijn dochter, ik en mijn dochter) onze intrek genomen in ons huis. Een samengesteld gezin vormen is een hele klus. Alle lijntjes moeten nog op elkaar afgestemd worden. Er was veel spanning in huis. Dit was erg voelbaar, niet alleen voor ons, ook mensen die op bezoek kwamen voelden dit. Ik las Anne’s aanbod om huizen te reinigen en besloot meteen een afspraak in te plannen. De uitkomst was fijn, helpend en bizar logisch:

Ik ken Anne als een prettig, rustig en voelend persoon. Toen ze bij ons binnen kwam, hebben we eerst even gepraat en kennis gemaakt met ons huis. We zijn een rondje gaan lopen en in ieder vertrek voelde Anne of er iets nodig was. Vooral in onze woonkamer was verwarring voelbaar.

We hebben toen samen aan ons huis verteld, dat wij nu in ons huis wonen en dat wij de intentie hebben nog heel lang als gezin hier samen te blijven. Op dat moment voelde ik een soort luchtverplaatsing, alsof ons huis een zucht van verlichting gaf. Het voelde ook meteen anders. Ons huis wist het gewoon nog niet!

Hoe logisch, na al die jaren dat het slechts één familie had mogen dienen, wist ons huis niet wat wij hier ‘ineens’ deden en van haar wilden. Ook in andere vertrekken was meer of minder voelbaar. Op de slaapkamer van mijn stiefdochter hing een hele zware energie.

Het blijft een hele klus de energie in huis zuiver en licht te houden. Vooral door alle (stief)lijntjes die door elkaar blijven lopen. Maar het reinigen door Anne heeft ons huis een hele fijne veilige boost gegeven. Een absolute aanrader voor iedere familie!”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply