Huishealings

Huishealings bij onopgeloste zaken

maart 25, 2022

Niet alles verloopt zo prettig in je eigen huis als dat je zou willen…

Daarbij zijn onopgeloste situaties die onder tapijten werden geschoven, maar heel intens gevoeld werden of

worden, vaak nog steeds voelbaar in een huis. Alleen ben je je daar niet altijd (vaak niet)

 bewust van. En ook niet dat je daar ook echt iets aan kan doen om het op te lossen.

In een huis staan bv vaak spulletjes die een emotionele waarde hebben voor mensen. Daar kleeft soms een onopgelost verhaal aan, wat emoties teweeg brengt. Door dit naar het bewustzijn te brengen door iets te benoemen en te erkennen kan de lading eraf gaan, waardoor de energie rondom zo’n object zachter wordt….En dat kan heel veel goeds doen voor de basisenergie, de fundering waarbinnen je in je huis leeft…

Dit is een van de energetische lagen waar ik op werk. Maar er is zoveel gelaagdheid in een huis te vinden. Metaforisch alleen al: kelders met verstopte spulletjes, zolders waar je liever niet komt, slaapkamers waar meer gepiekerd wordt dan gerust, oude kinderkamers die nog in tact zijn…..Wat zegt dat allemaal over de algehele energie in huis?
Een heleboel voor mij. Ik zie het als een soort van multidimensionale lasagne waar ik steeds in het moment aftast wat er zich aandient en welk stukje mag worden aangekeken. Ik voel waar blokkades bevinden en maak die bespreekbaar zonder oordeel.
Ik doe dat in samenwerking met de bewoner/s.
Het is een intens proces en raakt je letterlijk in je kern: de plek waar jij thuis bent wordt aangeroerd en onzuiverheden worden aangekeken en mogen oplossen en verdwijnen.
Zoiets is intens en heeft integratietijd nodig, maar geeft je wel een hele mooie opschoning van jouw basis mee die veel lichtheid en rust kan bieden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply